Friday, January 20, 2012

erti cinta

Pada dasarnya, cinta memang bukan sekadar kata-kata. Cinta boleh diekspresikan dengan pelbagai cara. Namun, sayangnya tak semua wanita mengenali cara-cara lelaki dalam mengungkapkan cinta sehingga akhirnya mereka pun jadi salah faham. Ini beberapa cara sederhana lelaki dalam mengungkapkan cintanya:

Mengatakan: "I love you"

Cara paling mudah untuk mengesan perasaan cinta dari seorang lelaki adalah melalui ungkapan kata-kata 'Aku cinta kamu' atau 'I Love You' yang dilontarkannya. Kalimat ini merupakan langkah besar bagi beberapa lelaki kerana memang tidak mudah untuk mengungkapkannya. Kalimat sakti ini mengandung erti tentang dalamnya perasaan seseorang. Sementara, bagi lelaki lainya, perkataan "I love you" juga bererti menawarkan suatu komitmen atau janji, bahawa ia akan selalu menyertai sang kekasih dan mahu melakukan segala sesuatu untuknya.

Bagi banyak lelaki, ada sedikit kebimbangan yang muncul kala akan mengucapkannya. Pasalnya lelaki takut akan penolakan dari sang pujaan hati. Oleh kerana itu, sebahagian besar, sebelum melontarkan kalimat ini, lelaki harus merasa selamat dulu dengan hubungannya. Selain itu, Dia juga harus tahu seberapa dalam perasaan sang wanita pada dirinya.

Memberikan 'Hadiah' Istimewa

Cinta tidak selalu harus dikatakan secara lisan. Tapi cinta juga boleh diungkapkan melalui tindakan. Misalnya saja dengan memberi hadiah. Hadiah itu sendiri tak selalu dalam bentuk fizikal seperti gula-gula, bunga atau yang lain. Ada jenis hadiah lain yang kerap diberikan lelaki pada pasangannya tetapi seringkali tidak disedari oleh si wanita.Misalnya sahaja, masa yang diberikan oleh lelaki untuk menemani kekasihnya.

Bagi lelaki tindakan ini jelas merupakan ekspresi cinta kerana ia lebih memilih untuk menghabiskan masa bersama anda daripada berkumpul dengan keluarga atau teman. Bentuk 'hadiah' lainnya adalah berupa sokongan apabila anda berada di saat-saat sukar, atau melakukan pekerjaaan ringan bahkan berat untuk anda. Tindakan mengajak anda menghadiri pertemuan penting serta selalu meletakkan anda dalam fikirannya yang pertama atau dalam merancang perjalanan, kencan atau mengembara juga merupakan ungkapan cinta seorang lelaki pada anda.

Dengan Ungkapan-ungkapan fizikal

Ekspresi cinta dapat juga ditunjukkan seorang lelaki secara fizikal. Misalnya dengan mengggandeng tangan anda sewaktu jalan berdua, menatap mata anda dalam-dalam atau membelai rambut anda dengan lembut. Kenalan fizikal seperti ini mampu memberikan kedekatan perasaan yang tidak boleh diperolehi dengan mudah dengan cara lain.

Mengenalkan anda pada orang-orang terdekat

Jika pasangan anda sudah mengenalkan anda pada orang-orang terdekatnya, seperti keluarga dan teman karib, maka itu petanda kalau dia mempunyai perasaan yang dalam dengan anda. Tindakan itu menunjukkan, bahawa dia bangga pada anda dan ingin menyambung anda dengan orang-orang yang sangat bererti dalam hidupnya.Ia juga mahukan anda memberikan perhatian pada mereka, dan sebailknya mereka akan memberi perhatian juga kepada anda.


1 comments:

http://bsyokonline.blogspot.com/ terdapat Cannel online ASTRO ARENA ,ASTRO CERIA, ASTRO OASIS ,ASTRO PRIMA ,ASTRO RIA ,AXN ,DOCUMENTARY TV ,E-KOREA ,FOX MOVIE, HBO ,MALAYSIA YOUTH Tv .NTV 7, RTM TV 1 ,RTM TV2 ,TV 3 ,TV 8, TV 9.

welcome to my blog