Thursday, January 19, 2012

kain licin sexy terpendam

Sejauh manakah pekanya wanita-wanita Islam dalam berpakaian? Satu topik yang seringkali menimbulkan ketidak selesaan di kalangan kaum Hawa. Maklumlah, ianya melibatkan sesuatu yang menutupi tubuh mereka, melindungi kemaluan dan setiap bahagian sulit di tubuh mereka. Namun peredaran masa membuatkan wanita-wanita zaman kini seakan lupa di mana aurat mereka sebenarnya.
Zaman kini, teknologi telah membantu manusia untuk mencipta sesuatu yang lebih menarik dan cantik. Begitu juga dengan fesyen. Teknologi telah berjaya mencipta berbagai jenis kain yang cantik, lembut dan selesa untuk dijadikan pakaian. Namun adakah kesemua jenis kain-kain itu sebenarnya menepati syarak di dalam konsep aurat di dalam pemakaian kaum Hawa?
Bagi mereka, setiap kali pakaian disarung ke tubuh, di fikiran masing-masing yang ada hanyalah cantik ke tidak, matching ke tidak dengan warna kulit, ada ke tidak tudung yang matching warnanya, jarang ke tidak, kalau jarang pakai kain dalam atau chemise. Langsung tiada di fikiran mereka adakah pakaian tersebut memperlihatkan tubuh mereka setiap kali mereka berjalan, adakah pakaian tersebut menyerlahkan kemontokan tubuh gebu mereka dan adakah pakaian tersebut terlalu menarik perhatian lelaki?


0 comments:

welcome to my blog